• Jenny pagina

Jennifer

Geboortedatum: 25-03-2003 
†: 19-10-2007

Jenny was mijn eerste Bullmastiff en mijn eerste eigen hond.

De meest ondeugende Bullmastiff die ik tot nu toe heb gehad. Wat zij allemaal kapot gemaakt heeft is teveel om op te noemen. Zo vergeet ik nooit de keer dat ik thuiskwam en er geen gordijnen meer ophingen. Of de keer dat ik wakker werd en een van mijn laarzen midden op het grasveld stond. Van kussens maakte ze sneeuw en geen enkel speelgoed was Jenny-proof.

Jenny hield van buiten zijn en had een hekel aan hondenshows. 

Het was een heel sterke hond die van de ene op de andere dag ziek is geworden.

Op zaterdagochtend bleef ze maar spugen en ze had koorts. Met spoed ging ik naar de dierenarts waar men niets kon vinden. Een dag later plaste ze bloed en werd alleen maar zieker. Weer naar de dierenarts waar men dit keer een groot gezwel vond.

Na een lange nacht samen op de bank, werd ze geopereerd. Het gezwel bleek en tumor in haar rechternier. Ze had geen zichtbare uitzaaiingen. Ik kreeg de keus of ik haar verder wilde laten opereren. De operatie was zeer gevaarlijk en kon ook op het laatst nog misgaan. Natuurlijk koos ik voor doorgaan, ze had een kans. Jenny had een enorme wond en in de verwijderde nier zat een gezwel zo groot als een tennisbal. Jenny knapte goed op en haar linkernier nam alles over. Onderzoek wees helaas uit dat het gezwel een vorm van nierkanker was met grote kans op uitzaaiingen. Chemotherapie voor deze vorm van kanker was niet mogelijk. We genoten van iedere dag en 6 weken later liet ik voor de zekerheid een echo maken. De echo was goed. Op mijn aandringen werden er foto’s van haar longen gemaakt en daar bleek een plekje op te zien te zijn. Precies 15 dagen later kwam ik thuis en vond bloed op de grond en een zwaar ademende Jenny. Meteen naar de dierenarts. Hoewel ze nog vrolijk was, wist ik genoeg. Voor de zekerheid zijn er nog foto’s van haar longen gemaakt en het kleine plekje bleek in 15 dagen tijd een enorm gezwel te zijn. Jenny is diezelfde avond ingeslapen en werd slechts 4,5 jaar oud.

 

Het blijft onverteerbaar om een hond zo jong te verliezen. Ik zal haar nooit vergeten.

Foto's:

View the embedded image gallery online at:
http://www.divideetimpera.nl/jenny#sigProGalleriae9c466f1a4

 

 

Laatste nieuws

3 juni 2019
Pagina herplaatsers bijgewerkt.

989 IMG 0894 2

Lid van:

logoBMCN

 

Logo RVB